Prevod dokumenata sa Apostille Pečatom?

Ako se pitate “Da li mi je potreban Apostille pečat?”, znajte da se on koristi svaki put, na zahtev određene institucije u inostranstvu, kako bi se dokazalo da originalni dokument nije falsifikovan.

Ako se pitate “Gde se dobija Apostille pečat?“, za dokumenta izdata od strane institucija na teritoriji Beograda, Apostille pečat se izdaje u Prvom osnovnom sudu na Novom Beogradu: Bulevar Nikole Tesle 42a.
Za dokumenta koja su izdata izvan Beograda, za Aposille pečat je nadležan sud sa sedištem u gradu gde je izdat i overen dati dokument.

U zavisnosti od namene dokumenta koji se prevodi, može se desiti da Vam je potrebno da originalni dokument prvobitno bude overen Apostille pečatom, pa se onda vrši ovlašćeni prevod, a postoje i situacije gde se prvo radi ovlašćeni prevod dokumenta, pa tek onda se isti overava Apostille pečatom u sudu.

Budući da se overa Apostille pečatom dodatno naplaćuje, kako ne biste gubili vreme i novac, za sve vrste nedoumica, prevodilačka agencija Abeceda centar je tu da Vam pomogne i odovori na sva pitanja, a možete i da kontaktirate odeljenje za međunarodnu pravnu pomoć na sledeći broj telefona:
011/655-37-24 (radnim danima od 7.30 do 15.30h).

Imate dodatna pitanja?

Ukoliko imate neko pitanje na koje vam nismo odgovorili, slobodno nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najbržem roku odgovoriti!

- Kontaktirajte nas!